Stroji in orodja

Na naših stiskalnicah (štancah) uporabljamo podajalne naprave, ki so prilagojene sili stroja. Tako na štancah z manjšo silo uporabljamo večinoma pnevmatske podajalnike, ki natančni podajajo material, so hitreje in lažje nastavljivi. Podajalniki so namenjeni trakovom širine do 150,00 mm, debeline 1,50 mm in dolžine podajanja do 100,00 mm.

Pri močnejših štancah uporabljamo mehanske podajalnike za večje serije, za hitrejše nastavljanje pa tudi dva valjčna podajalnika. Manjši valjčni podajalnik je namenjen podajanju do širine traku 180,00 mm ter debeline max. 2,00 mm. Večji valjčni podajalnik je namenjen traku do širine 400,00 mm in debeline 3,50 mm.

Naročilo novega orodja po risbi naročnika se izvede pri orodjarju, kjer se naredi celotna konstrukcija in načrt orodja. Po potrditvi prvih kosov, se orodje vzdržuje v CoMetalu. Zaposleni imajo poklic strojnik in večletne izkušnje na enakih ali podobnih delovnih mestih. Za vzdrževanje orodij imamo namenjen prostor, kjer se orodja vzdržujejo in skladiščijo.

V prostoru za vzdrževanje se nahaja dvižno dvigalo, namenjeno dvigovanju in vzdrževanju orodij. Transport orodij v proizvodnih prostorih iz orodjarne do strojev se vrši z električnim ročnim viličarjem, po transportnih poteh.

Izdelava in popravilo orodij:

  • Iskra OTC d.o.o.
  • Kern, Orodjarske tehnologije d.o.o.
  • AG Kolman d.o.o.
  • Orodjarstvo Koselj d.o.o.
  • Križnar Janez s.p.
  • Marjan Korošec s.p.

 

 

Seznam strojev in naprav
Seznam strojev in naprav

Novo v letu 2019
Novo v letu 2020
Novo v letu 2019
Novo v letu 2020
Stiskalnice (štance)
Stiskalnice (štance)
Stiskalnice (štance)
Stiskalnice (štance)

Viličar Hyster
Viličar Hyster